Dag 8 – 04.03.2017
Hoe minder ons se oor dag 8 van ons trippie, hoe beter. Dit was ‘n absolute dag van chaos. Ons was om 08:45 by die stasie in Nice en
moes ‘n trein neem na Ventimiglia oppad na Milan in Italie. Hierdie trein is afgestel en dit het beteken
dat ons ons aansluiting trein om 11:04 sou mis.
‘n Dag vol “trainhopping” het begin.
In plaas van 2 treine wat rondom 4 ure sou neem vat dit toe 6 treine –
waarvoor ons nie kaartjies het nie, verkeerde stasies, kondakteurs wat ons
kaartjies vra en ‘n bus om teen 22:00 die aand by ons hotel in Milan te
wees! Ons het altyd geweet die dag in
Milan gaan ‘n uitdaging wees aangesien ons hotel ongeveer 14 km van die hoofstasie
was, maar die treine het ons ‘n regte “curveball” gegooi. Ons kon niks van Milan sien nie aangesien ons
die volgende oggend 10:00 weer moes vertrek na Luzern. Die ete in Milan die aand het bestaan uit
verskillende pasta’s wat heerlik was.
Ten spyte van al die chaos was die uitstappie steeds heerlik en
opwindend bloot deur die feit dat ons so”clueless” was! More sal dit beter gaan….
Dag 9 – 05.03.2017
Ons verblyf was geboek by die Idea Hotel in Milan San Siro
wat naby die sokker stadion is. Dit was
ons treinstop die vorige aand asook die een waar die hotel se bussie ons die
oggend afgelaai het oppad terug na Milan se hoofstasie toe. Ons het die beste ontbyt van al die hotele
van die hele toer sover geeet by hierdie hotel.
Die hotel is nie baie sentraal nie, maar dis die eerste hotel waar ons
spasie gehad het, oral, kamers en restaurant.
Ons is vort en het geweet dit kan net beter gaan as die vorige dag, min
het ons geweet hoe baie beter dit kan gaan.
Die eerste ding wat beter was is die feit dat die trein op
tyd, reg en baie “smart” was. Alles het
seepglad verloop en ons is Switzerland binne waar ons die pragtigste spoor
gevolg het. Hier loop dinge reg. Daar is ‘n rede waarom daar verwys word na
Switzerse presisie. Die land is
beeldskoon, presies soos wat jy al ooit voorgestel het en gesien het. Dis ‘n poskaart van A-Z. Die sneeu le nog dik op die berge, die mere
is tjok en blok vol water. Dit lyk
sommer koud!
Ons het gesnak na ons asem toe ons by die stasie uitstap en
die prentjie voor ons sien. Hierdie was
mooi op ‘n ander manier, ons tipe mooi.
Parys en Monaco was mooi gemaak deur mense en die geskiedenis. Hierdie plek is mooi van nature. Die stasie is so ‘n km van die hotel en ons
het die stukkie gestap. Die lug was
vars, die wereld skoon. Hier kom jy die reels
na, dinge word self gepolisieer. Mense
kyk jou snaaks aan as jy oortree. Die
hotel was baie modern en uitgedos in baie helder kleure. Die personeel was almal vriendelik en
behulpsaam.
Ons het ingetrek en was omstreeks
15:00 in die strate. Meeste van die winkels
is op ‘n Sondag oop van 15:00 tot 18:30.
Ons was op ‘n soeke na geskenke vir familie, kollegas en vriende. In hierdie dorp is daar honderde horlosie,
sjokolade en knipmes winkels. Alles
produkte wat eie is aan Switzerland. Die
volgende 3 ure was ons in die rumoer en kon darem redelik ver vorder met
geskenkies.
Dit het begin reen en die koue het nader aan die been
beweeg. Ons het voorspel dat dit die nag
gaan sneeu en hoe fantasties dit sou wees indien ons die volgende oggend kon
opstaan met sneeu in die strate. Ons is
terug kamer toe om die bagasie te gaan neersit voor ons uitgaan vir
aandete. Ons wou nie te vroeg eet en het
eers ‘n lang ent langs die meer afgestap.
Ek het daar en dan besluit dat dit die pad is wat ek die volgende oggend
sou draf. Die ikoniese houtbrug van
Luzern is van alle kante afgeneem.
Ons het by ‘n restaurant baie naby aan die brug aangekom
waar ons sou aandeet. Ek het by van my
verskaffers borgskappe gekry vir hierdie toer en ons het besluit dat ons
vanaand van die fondse gaan gebruik vir aandete in Luzern en nie terughou nie,
ons wou die hele ervaring he! Ook maar
goed ons het dit so gedoen, want al wou ons terughou, kon ons nie. Die kos was ontsaglik duur, so gelukkig het
dit niemand se sakke geraak nie en ons het voluit gegaan. Die restaurant se naam was Rathaus Brauerei
en soos die naam se ‘n bierbrouery.
Jy drink hulle bier hier wat in
‘n pragtige koperketel gestook word – Seidel Natrut. Ons het direk die hoofmaal bestel. Pieter en Christoffel elk die Kalbs Cordon
Bleu en ek en Jacobus elk die Langrippenkotelett (250 gr varktjop). Beide van die disse was van die
huis-spesialiteite en absoluut fantasties.
Saam met dit het ons ‘n bottel Chateau Croix gedrink wat ook heerlik
was. Die aand was nog nie om nie en ons
het 4 nageregte bestel wat ons tussen mekaar sou deel. Dit het ingesluit 2 x Wit Tobleronemousse,
Guiness Schokolade Brownies en Bieramisu.
Alles was briljant, maar my gunsteling was die Tobleronemousse. Die kelnerin het ons meegedeel dat sy vir ons
‘n verrassing het (seker nadat sy ons rekening gesien het). Sy het vir ons elkeen ‘n tipe aftreksel
(witblits / mampoer) van hul bier gebring en dit het die aand mooi
afgesluit. ‘n Lekker stappie terug hotel
was net die regte medisyne. Ons was dit
eens, hier sal ons kan woon.
Auf Wiedersehen,
JG
Geen opmerkings nie:
Plaas 'n opmerking